Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabljeni k sodelovanju v projektu Izmenjevalnica

Na RKS – OZ Ljubljana že od leta 2013 izvajajo projekt Izmenjevalnica, ki  je mesečni dogodek blagovne menjave z dobrodelnim namenom. Poteka vsak 3. petek v mesecu (razen v juliju in avgustu) v Humanitarnem centru na Tržaški cesti 132 v Ljubljani. V juniju bo potekala v petek, 21. 6. 2024, med 16. in 19. uro. 

Na Izmenjevalnici ponudijo v izmenjavo donirana, predvsem “vintage”, oblačila, ki ostajajo v Humanitarnem centru nerazdeljena, v zameno za trajne prehranske izdelke in/ali izdelke za higieno, ki jih prinesejo obiskovalci in obiskovalke (npr. vložena zelenjava, otroška hrana ali izdelki za higieno). S prinešenimi prehranskimi/higienskimi izdelki nato obogatijo enolične pakete humanitarne pomoči našim uporabnikom in uporabnicam. Z Izmenjevalnico širši javnosti ponujajo priložnost za sodelovanje v blagovni izmenjavi z dobrodelno noto, saj ne le osvežijo svojo garderobo, ampak nekomu pomagajo. Izmenjava poteka po njihovem Izmenjevalniku, npr. dve konzervi hrane, škatlo kosmičev in šampon lahko izmenjate za obleko, en podarjen izdelek predstavlja npr. kravato ali rutko, za dva dobite majico ipd.

Pred poletnimi počitnicami in dopusti pripravljajo potujočo (pop-up) Izmenjevalnico, na katero vabijo študente_ke fakultet v Ljubljani. Potekala bo v četrtek, 20. 6. 2024, v TOZD-u na Cankarjevi cesti 8 v Ljubljani med 16. in 19. uro. Študente_ke vabijo, da jih obiščejo, prinesejo prehranske/higienske izdelke in jih izmenjajo za rabljena, vintage oblačila in predmete. Na dogodku bodo prisotne strokovne sodelavke in prostovoljke RKS – OZ Ljubljana, ki bodo na voljo za morebitna vprašanja. 

Izmenjevalnica je simbol solidarnosti, ki opozarja, da s tem, ko pomagamo drugim, pomagamo tudi sebi.

Lepo vabljeni

Obvestila

Oddelek za prevajalstvo

Registrations for the March 2025 traineeship session in the European Commission

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Strokovna služba - Uradne ure

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Nike Kocijančič Pokorn

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Zaprtost strokovne službe oddelka (29. 7.–16. 8. 2024)

Oddelek za zgodovino

Obvestilo - strokovna služba oddelka