Oddelek za azijske študije

Oddelek za azijske študije

Center za tajvanske študije

Center za tajvanske študije

Center za tajvanske študije je bil ustanovljen leta 2009 v okviru Sinološkega društva Yuan. Leta 2015 je Center postal enota Oddelka za azijske študije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer se nahaja tudi njegov sedež.

Center se ukvarja predvsem z raziskovalno-razvojno in svetovalno dejavnostjo in si prizadeva za utrjevanje sodelovanja med Slovenijo in Tajvanom na področju izobraževanja in kulture.

Delovanje Centra sta omogočili:

Kontakt:

Center za tajvanske študije 臺灣研究中心
URL: https://www.tajvan.si/
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana
Email: info@tajvan.si

Novice Tajvana
Email: novice@tajvan.si
URL: https://novice.tajvan.si/

Dr. Saša Istenič Kotar je docentka sinologije na Oddelku za azijske študije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Prav tam je diplomirala iz sinoloških in japonoloških študij, medtem ko je magistrski študij (smer kitajske študije) zaključila na Univerzi v Leedsu v Veliki Britaniji.

Doktorski študij je končala leta 2009 na Institutu za kitajske in azijsko-pacifiške študije na Nacionalni Univerzi Sun Yat-sen na Tajvanu z disertacijo na temo tajvanske diplomacije.

Raziskovalni interesi: mednarodni odnosi, diplomacija, notranje- in zunanje politični razvoj LR Kitajske in Tajvana, politične in varnostne razmere v Vzhodni Aziji.

Sodelavke in sodelavci oddelka