Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Razpis za ERASMUS+ študijske izmenjave 2021/22

Na spletni strani Mednarodne pisarne FF je objavljen Erasmus+ razpis za študijske izmenjave 2021-22: https://www.ff.uni-lj.si/studij/mednarodna-pisarna/erasmus
 
Na zgornji povezavi najdete tudi seznam pogodb, ki jih imajo posamezni oddelki sklenjene s tujimi ustanovami in število mest, ki so na vsaki instituciji na voljo.
 
Pripravlja se INFORMATIVNI DAN za zainteresirane študentke in študente, ki bo potekal v torek, 16. 2. 2021, preko aplikacije ZOOM, s pričetkom ob 12 uri. Informativni dan bo potekal na povezavi https://uni-lj-si.zoom.us/j/95885440268, možen pa bo ogled tudi preko FB live profila FF.
Rok za prijavo preko VISa in oddajo prijave s prilogami po e-pošti oddelčni koordinatorici oz. v e-učilnico Mednarodne izmenjave in prakse na Oddelku za anglistiko je DO VKLJUČNO PETKA, 26. 2. 2021.
 
Oddelčna koordinatorica za odhodne mobilnosti na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko je moja malenkost (anamarija.sporcic@ff.uni-lj.si). V e-učilnici Mednarodne izmenjave in prakse najdete vse potrebne splošne informacije glede izmenjav, v tem tednu pa bodo posodobljene tudi informacije glede razpisa za 2021/22 skupaj z navodili, obrazci ter možnostjo oddaje dokumentacije preko e-učilnice.
 
Prijavna dokumentacija naj vsebuje:
- kopijo/sken fakultetne prijavnice (iz VISa);
- oddelčno prijavnico;
- motivacijsko pismo;
- poskusni študijski sporazum;
- ažurno potrdilo o opravljenih izpitih (če niso že del fakultetne prijavnice!);
- morebitna druga dokazila (znanje tujih jezikov ipd.).
 
Dvopredmetne študentke in študenti se prijavijo preko oddelka, na katerem nameravajo na izmenjavi opraviti več obveznosti, lahko pa v času izmenjave seveda v tujini opravljajo tudi obveznosti, ki nadomestijo tiste na drugem oddelku.
 
Merila za izbor na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko:
 
1.) Študijski uspeh (od 7 do 10 točk)                                                                                                                              Upošteva se povprečna ocena vseh opravljenih izpitov na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko. Prijavijo se lahko vsi, ki imajo povprečje ocen najmanj 7.
 
2) Motivacijsko pismo (od 0 do 10 točk) 
Upošteva se motivacijsko pismo (v angleščini):
- motivacijsko pismo naj obsega najmanj eno in največ dve strani;
- ocenjujeta se vsebina (razlogi za prijavo na izbrano univerzo) in oblika (formalno pismo, ustrezen register, slovnica in besedišče);
- motivacijsko pismo oceni tričlanska komisija zaposlenih na Oddelku.
 
3) Poskusni študijski sporazum (od 0 do 10 točk)
Upošteva se ustreznost poskusnega študijskega sporazuma glede na zahteve programa Erasmus+ ter vsebino predmetnikov na domači in tuji univerzi. Študentke in študenti poskusni sporazum sestavijo na podlagi informacij, ki so na voljo v času prijave.
Skupno število vseh možnih točk: 30
Študent mora pod točko 1) doseči najmanj 7 točk, pod točkama 2) in 3) pa najmanj 5 točk. Minimalni pogoj za izbor je skupno doseženih vsaj 20 točk (65 %).
Če se na posamezno izmenjavo prijavi več kandidatov, kot je na voljo mest, najvišje število točk pa prejme več kot en kandidat, se upoštevajo naslednji dodatni kriteriji:
- znanje ustreznega tujega jezika (za države, kjer angleščina ni uradni jezik);
- letnik in smer študija (prednost imajo študenti višjih letnikov oz. stopenj in študenti, pri katerih je izbira univerze povezana s študijsko smerjo);
- specifične značilnosti tuje institucije, za katero se je študent prijavil (npr. teoretska usmeritev);
- mnenje lektorske skupine.
V primeru aktualnih ali preteklih disciplinskih kršitev, npr. plagiatorstva, navajanja neresničnih ali nepopolnih informacij, se prijava zavrne.
V primeru, da se študent prijavlja za več univerz, se ocenjuje prijava za vsako univerzo posebej.
 

asist. dr. Anamarija Šporčič

Obvestila

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Najava razpisa za delovno mesto asistenta na Oddelku

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Službena odsotnost izr. prof. dr. Bartulović

Oddelek za slovenistiko

Na Gimnaziji Moste iščejo profesorja_ico slovenščine

Osrednja humanistična knjižnica

Podatkovne objave v odprti znanosti, Zoom, 4. 4. 2024, ob 10:30 (projekt SPOZNAJ)

Oddelek za zgodovino

Govorilne ure - dr. Sašo Jerše