Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

LINGVISTIČNI KROŽEK FILOZOFSKE FAKULTETE V LJUBLJANI  

 

vabi na 1222. sestanek

v ponedeljek, 19. decembra, ob 18.00

v predavalnici 325 v 3. nadstropju Filozofske fakultete.

  

Predavali bodo:

člani Uredniškega odbora Jezikovne svetovalnice Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU (dr. Nataša Gliha Komac, dr. Alenka Jelovšek, dr. Tina Lengar Verovnik, dr. Mija Michelizza, dr. Urška Vranjek Olšak, dr. Peter Weiss in dr. Helena Dobrovoljc)

 

Naslov predavanja: Jezikovna svetovalnica v desetem, jubilejnem letu delovanja

Povzetek:

Jezikovna svetovalnica Inštituta za slovenski jezik pri ZRC SAZU je letos praznovala deset let delovanja in ob vstopu v leto 2023 boste prek portala Fran lahko brskali po že 3400 objavljenih odgovorih na različna jezikovna vprašanja. Sedemčlanski uredniški odbor bo obiskovalcem Lingvističnega krožka predstavil način delovanja svetovalnice, zastopanost vprašanj po področjih, sodelovanje z drugimi evropskimi svetovalnicami, osvetlil ozadje nekaterih zanimivih vprašanj in odgovorov iztekajočega se leta (o vladarskem imenu Karel III., naglasu samostalnika kanader, o besedah, ki jih ni v slovarjih knjižnega jezika, vezaju in pomišljaju, problemih zamejskih imen, zadregah s kartami …) ter odgovarjal na vprašanja iz občinstva.

 

      Vabljeni tudi študentje.                                                                                   Za predsedstvo:

                                                                               Chikako Shigemori Bučar

 

-- To sporočilo ste prejeli, ker ste naročeni na skupino »Lingvistični krožek« v Google Skupinah. Če se želite odjaviti od skupine in ne želite več prejemati njenih e-poštnih sporočil, pišite na naslov lingvisticnikrozek+unsubscribe@googlegroups.com. Če si želite ogledati to razpravo v spletu, obiščite spletno stran https://groups.google.com/d/msgid/lingvisticnikrozek/CAF7hWOXps8N3V9XN2YQDz%2BsJnisNLf9wQgbJSjEwRJ2cmB0cxQ%40mail.gmail.com.

Obvestila

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Knjižnica – poletni delovni čas (26. 6.–20. 9. 2024)

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Strokovna služba oddelka – uradne ure (24.–28. 6. 2024)

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Sprememba GU Lilijana Burcar

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Simon Kušar

Oddelek za psihologijo

Obvestilo o zaprtosti fakultete (24. 6. in 25. 6. 2024)