Znanstvenoraziskovalni inštitut

Evropska komisija napovedala teden EU za raziskave in inovacije 2024

Evropska komisija je napovedala teden EU za raziskave in inovacije, ki bo potekal od 18. do 21. marca 2024 v Bruslju in na spletu.

Teden R&I bo združil dva uveljavljena formata, in sicer 5. dneve EU R&I, ki bodo potekali od 20. do 21. marca, in tretjo izdajo vrha Evropskega sveta za inovacije 19. marca. Poleg tega bo belgijsko predsedstvo EU med 19. in 20. marcem organiziralo konferenco o javnih naročilih na področju inovacij. Dogodek se bo začel z otvoritvenim dnevom vseh treh dogodkov 18. marca.

Dnevi raziskav in inovacij bodo zagotovili platformo za razpravo o tem, kako lahko Evropa z raziskavami in inovacijami postane bolj trajnostna in konkurenčna. Predstavljeni bodo tudi projekti ter proslavljeni uspehi in dosežki od prvega okvirnega programa EU za raziskave, ki bo prihodnje leto praznoval 40. obletnico.

Vrh EIC bo dan 19. marca posvečen prihodnjim in sedanjim upravičencem ter bo ponudil vrsto delavnic in priložnosti za mreženje. Program tega dogodka je že na voljo na spodnji strani dogodka.

V tednu raziskav in inovacij bo potekala tudi mednarodna konferenca na temo »Javna naročila inovacij«. Organiziralo jo bo belgijsko predsedstvo EU v sodelovanju z EIC.

Obvestila

Oddelek za sociologijo

Alumni FF - vabilo

Oddelek za slovenistiko

Sprememba GU Luka Horjak

Oddelek za zgodovino

Sprememba GU Alenka Cedilnik

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Sprememba GU Miranda Bobnar

Oddelek za klasično filologijo

Tajništvo in knjižnica - uradne ure in odprtost 4. in 5. marca