Obisk predsednika Senata Češke republike

28. marca 2022 je bil pri dekanji Filozofske fakultete, prof. dr. Mojci Schlamberger Brezar, na obisku Miloš Vystrčil, predsednik Senata Češke republike, zgornjega doma češkega parlamenta. Z dekanjo sta se pogovarjala o pogojih za študij na univerzah v Sloveniji, položaju študentov, možnostih za štipendiranje in težavah, ki jih prinaša vse bolj pogosta zaposlitev študentov ob študiju. Ugotovila sta, da so nekatere težave v slovenskem viskošolskem izobraževalnem sistemu zelo podobne tistim na Češkem.

Nato sta dekanja in predsednik Senata Češke republike v avli Filozofske fakultete odprla razstavo Jan Amos Komenský – Čeh, ki je svet naučil učiti, s katero obeležujemo 430. obletnico rojstva svetovno znanega pedagoga J. A. Komenskega. Razstava bo na ogled do 15. aprila 2022.

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.