Na Kongresnem trgu promocija doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela

Fotografija: Univerza v Ljubljani

Fotografija: Univerza v Ljubljani

Pred rektoratom Univerze v Ljubljani se je v četrtek, 23. junija 2022, ob 11. in 18. uri zbralo skoraj 350 doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela. Gre za prvo promocijo novih doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela na javnem prostoru, na Kongresnem trgu, saj se s tem dviguje tudi vidnost  znanosti, umetnosti in doktorskega študija. Na podelitvi je sodeloval izr. prof. dr. Sašo Jerše, prodekan za doktorski študij in znanstvenoraziskovalno delo.

Poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, so bili v prvi skupini promovirani še doktorji in doktorice znanosti z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

Več

Zadnje novice
28. 03. 2023

Novosti Znanstvene založbe Filozofske fakultete

27. 03. 2023

Vabljeno predavanje izr. prof. dr. Roka Stergarja v Firencah

23. 03. 2023

Izr. prof. dr. Matej Šekli prejel zlati znak ZRC SAZU

Izr. prof. dr. Matej Šekli