Gostili smo najboljše tekmovalke in tekmovalce Državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

V šolskem letu 2023/2024 je v soorganizaciji Zavoda Videja in Oddelka za geografijo UL FF potekalo prvo Državno tekmovanje s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja za osnovne in srednje šole, ki so mu nadeli kratko ime Trajnostni svet. V petek, 10. maja 2024, so na Oddelku za geografijo gostili najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se bodo v juniju udeležili mednarodne olimpijade. 

Na slovesni podelitvi sta prejemnike in prejemnice priznanj ter njihove mentorje in mentorice nagovorili dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, in predstojnica Oddelka za geografijo, prof. dr. Katja Vintar Mally. Podelitvi priznanj so sledile vsebinske priprave na olimpijado, na katerih so svojo strokovno pomoč ponudili profesorji in profesorice ter študentke in študenti geografije. Celodnevno dogajanje in zavzetost mladih za trajnostni razvoj in varstvo okolja sta bila navdihujoča za vse sodelujoče kot tudi za razvoj tekmovanja v prihodnjih letih.

Zadnje novice

Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti Univerze v Ljubljani

Doktorice in doktorji znanosti s Filozofske fakultete (foto: Bor Slana/STA)

Podelitev nagrad Lirikonov zlát 2024 za vrhunske prevode

Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj z nagrado (foto: Jelka Kragelj)

Doc. dr. Žiga Zwitter na znanstvenem srečanju ForumAlpinum

Doc. dr. Žiga Zwitter je predstavil referat Alpe: zelene ali pisane? Od zgodnjenovoveškega do sodobnega odnosa do travnikov.