Razglasitev zmagovalnega romana projekta Goncourtova nagrada za najboljši francoski roman leta po izboru slovenskih študentov in študentk

Letos že sedmo leto poteka projekt Choix Goncourt de la Slovénie, kar bi v slovenščini natančneje opredelili kot Goncourtova nagrada za najboljši francoski roman leta po izboru slovenskih študentov in študentk na podlagi zadnje selekcije, ki jo je naredila Goncourtova akademija. Na spodbudo Francoskega inštituta v Ljubljani in v sodelovanju z Mladinsko knjigo skupina slovenskih bralk in bralcev iz Filozofske fakultete (okrog 30–40 udeležencev oz. udeleženk) vsako leto od leta 2006 izbira roman, ki se po njeni oceni najbolj zasluži biti izpostavljen slovenski javnosti in preveden v slovenski jezik, da ga lahko tudi nefrankofonski slovenski bralec prebere v svojem jeziku.

Veseli smo, da bo letos razglasitev letošnjega zmagovalnega romana potekala 20. junija ob 15. uri v avli Filozofske fakultete v prisotnosti vseh sodelujočih partnerjev. Ob tem si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavo o zgodovini projekta pri nas.

Vabljeni!

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan