Oddelek za azijske študije

Predavanje mag. Yuguang Zhoua: Sino-Yugoslav relations at people-to-people level from 1977 to 1985

Oddelek za azijske študije vabi na predavanje mag. Yuguang Zhoua z naslovom Sino-Yugoslav relations at people-to-people level from 1977 to 1985, ki bo v torek 9. 5. 2023 ob 9:40 v predavalnici 533.

Predavanje bo obravnavalo medsebojne obiske kitajskih in jugoslovanskih uradnikov in strokovnjakov v prvih letih reform in odpiranja Ljudske republike Kitajske svetu. Osredotočilo se bo na analizo podobe SFRJ in Jugoslovanov v poročilih o obiskih, ki so jih kitajski gostitelji oz. gostje pripravljali za svoje ustanove. Predavanje bo v angleškem jeziku.

 

ZHOU Yuguang končuje doktorski študij zgodovine jugovzhodne in vzhodne Evrope na Univerzi Ludwig Maximilian v Münchnu. V svoji disertaciji se ukvarja z bilateralnimi odnosi med SFRJ in LRK ter kitajskim zanimanjem za jugoslovanski socializem v obdobju 1977-1985. Zhou Yuguang je pred tem diplomiral iz mednarodne politke in sociologije na Pekinški univerzi ter magistriral na skupnem programu Economy, State and Society na University College London in Univerzi v Beogradu. Njegovi raziskovalni interesi obsegajo jugoslovansko zgodovino, zgodovino nacionalizma ter transnacionalno zgodovino socialističnih idej in praks.

 

kit

Notices

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of Philosophy

Change of Office Hours Ela Taniguchi

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

International Office, Faculty of Arts

The International Office will be closed

Department of English

Change of Office Hours Mojca Belak