Oddelek za arheologijo

Povabilo k sooblikovanju programa Posavje v diplomskih in raziskovalnih nalogah v letu 2023

Spoštovani,

po uspešnih prvih dveh letih našega skupnega programa Posavje v diplomskih in raziskovalnih nalogah vas raziskovalce vseh starosti, še posebej pa študente, vabimo k sooblikovanju tretjega leta.

V preteklem letu smo izvedli 6 predavanj in spoznali vključevanje kulturnih institucij v turistično ponudbo občine Brežice na primeru Posavskega muzeja Brežice, več kot deset let trajajoč rodoslovno-knjižni projekt – trilogijo o župnijah: Cerklje ob Krki, Sv. Križ – Podbočje in Čatež ob Savi, ikonografsko predstavitev poslikav na freskah Viteške dvorane, izgnanski fond fototeke Posavskega muzeja Brežice, arheologijo starega župnijskega grobišča v Leskovcu pri Krškem ter Brežice in njene prebivalce v predmarčni dobi.

Zelo se veselimo leta 2023 in številnih novih znanj. Leto 2023 je Evropska unija razglasila za Evropsko leto spretnosti s ciljem, da bi vseživljenjskemu učenju dala nov zagon, zato program posvečamo vsem raziskovalcem, tako mladim kot starejšim.

Predavanja bodo potekala enkrat mesečno, predvidoma ob četrtkih, z začetkom v marcu 2023.

Prosimo, da svoje predloge, ideje in vprašanja pošljete na e-naslov: bostjan.kolar@pmb.si do 15. februarja 2023. Vaši predlogi bodo dobrodošli tudi med letom.

 

 

Boštjan Kolar,

Kustos pedagog

Posavski muzej Brežice

 

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič