Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Rdeča nit - Razpisno besedilo za 2023

Z vstopom v novo leto je prišel tudi čas, ko lahko iz svojih zaprašenih predalov in pozabljenih računalniških mapic izbrskate svoja pesniška, prozna in dramska besedila ali pa vzamete v roko svinčnik in spletete kaj novega. V prenovljeni podobi in z novim zagonom je namreč tu tradicionalni študentski literarni natečaj Rdeča nit

Ob kopici novoletnih zaobljub smo si tokratni uredniki in člani komisije zadali izziv: ohranjati in soustvarjati pester literarni prostor. Tega pa ne moremo storiti brez vas, mladih ustvarjalk in ustvarjalcev, študentov in študentk slovenskih fakultet. Po upadu prispevkov v zadnjih letih zaradi nedavnega dogajanja pri nas in po svetu, ki odpira vrsto novih priložnosti za literarno (pre)oblikovanje, si želimo ponovno obuditi in nadaljevati pestro tradicijo študentske literature.

S študentskim literarnim natečajem Rdeča nit spodbujamo ustvarjalnost, domišljijo in refleksijo ter odpiramo mladim piscem in piskam vrata v literarni svet, da lahko sveža besedila izpod spretnih peres po bivanju v temnih predalih le ugledajo luč dneva in zaživijo med bralci.

O prejetih in zmagovalnih literarnih prispevkih, ki jih bo ocenila komisija, sestavljena iz študentk in študentov ter profesorjev in profesoric, bomo svoje misli delili tudi na slavnostnem zaključnem dogodku, na katerem bomo zmagovalcem podelili zanimive nagrade.

Vsi s statusom študentke oziroma študenta lahko svoja literarna besedila, napisana v slovenskem jeziku in s temo po lastni želji, do 1. marca 2023 pošljete na naš elektronski naslov ff.rdeca.nit@gmail.com.

Dolžina besedil naj ne presega 30.000 znakov s presledki (ena avtorska pola). Besedila ne smejo biti predhodno objavljena v knjižni izdaji.

  • • Kratka proza: največ 2 kratki zgodbi
  • • Poezija: največ 5 pesmi
  • • Dramatika: največ 1 dramsko besedilo

Vsako besedilo pošljite v posebni datoteki, ki jo označite zgolj z naslovom oz. prvim verzom. Osebne podatke (ime in priimek, stalni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, letnik študija in fakulteto) podajte v besedilu elektronskega sporočila. V zadevi navedite, v katero kategorijo se prijavljate.

Želimo vam veliko ustvarjalnosti, mi pa že nestrpno pričakujemo vaše prispevke!

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič