Back to top

V sredo, 21. marca ob 16:30, in petek, 23. marca ob 15:00, prirejamo Predavanja in razprave o karieri japonologov v prostoru EARL v knjižnici FDV UL. Dogodek je namenjen predvsem študentom japonologije na obeh stopnjah, ki boste iskali ali že zdaj iščete področje svojega delovanja.

Prvi dan (21. 3. 2018, SRE od 16:30) bomo imeli predavanja dveh predstavnikov japonskih podjetij (Toyota in Mitsui) ter strokovnega sodelavca v Veleposlaništvu Japonske.

V drugem delu dogodka (23. 3. 2018, PET od 15:00) bomo poslušali najprej zgodbo o uspehu mladega in odličnega slovenskega podjetja, nato več naših diplomantov, ki imajo izkušnje na področju prevajanja in tolmačenja, turizma ter status s.p.

Nekaj ključnih besed za zadnji del dogodka: 

“Prevajanje in tolmačenje”: izkušnje s slovenskim založništvom;  prevajanje spletnih strani; tehnično in situacijsko tolmačenje; razumevanje namena prevoda

“Turizem”: državna uprava in privatni sektor; trenutni trend; vodenje japonskih turistov; terminologija in licenca; komunikacija v japonščini

“Status ‘samostojni podjetnik’ za japonologe”: razlike med plačili, obdobje zatišja 

Oba dneva bomo poskrbeli za prevajalce med angleščino, japonščino in slovenščino, zato so tudi študenti nižjih letnikov dobrodošli.

Izkoristite priložnost za konkretizacijo vizije o svoji karieri.  Program dogodka je v priponki.