Back to top

Oddelek za azijske študije in fakulteta za družbene vede vas vabita na odprtje korejskega oddelka v East Asian Resource Library na FDV ter na dneve koreanistike, ki bodo potekali 6., 10. in 17. marca. Odprtje korejskega oddelka v EARL bo 6. marca. Več informacij v priponki.

Korejski oddelek se nahaja v prvem nadstropju FDV, v Osrednji družboslovni knjižnici in je odprt za javnost, izposoja gradiva pa je možna za vse člane knjižnice. Slavnostni govorec, prof. dr. Zlatko Šabič, prodekan FDV za mednarodno dejavnost, je poudaril pomen Korejskega oddelka za študijsko in raziskovalno delo, ki bo na ta način oplemenetilo poznavanje tako Koreje kot Slovenije ter prispevalo k hitrejšemu vsestranskemu sodelovanju. Prof. dr. Gregor Perko, prodekan FF, ki skupaj s FDV sodeluje v projektu Vzhodnoazijskega raziskovalnega središča, je poudaril nadaljevanje pomembne tradicije Korejskih študijskih dnevov, ki jih organizira Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete. Mag. Mirjam Kotar, predstojnica ODKJG in koordinatorica EARL, je opisala obseg in pomen donacije opreme in gradiva, ki še posebej z doniranim dostopom do dveh besedilnih zbirk za celotno UL odpira nova študijska in raziskovalna obzorja. Otvoritev Korejskega oddelka je počastil z nagovorom tudi gospod LEE SangHun, pooblaščeni minister Veleposlaništva Republike Koreje,ki je doniralo opremo in gradiva za Korejski kotiček. Posebej je omenil dolge in dobre diplomatske odnose s Slovenijo ter pomen kulturnih izmenjav med državama. Poudaril je, da bo Korejski oddelek še okrepil izvrstno sodelovanje med državama, saj bo omogočil večje medsebojno razumevanje. Navzoče je pozdravil tudi častni konzul Republike Koreje v Sloveniji, gospod Stojan Petrič. Korejski oddelek odpira nove možnosti proučevanja korejske kulture, družbe, gospodarstva, politike, znanosti ne samo za FDV in FF oziroma za Univerzo v Ljubljani, pač pa tudi za širšo javnost. Otvoritvi sta sledili dve izjemno obiskani predavanji o korejskih podjetjih v Srednji Evropi ter o predstavništvu POSCO (Europe Steel Distribution Center) v Evropi.

Dnevi koreanistike se nadaljujejo tudi s predavanji 10. in 17. marca:

 

Vsi študenti in zaposleni FF (ter tudi UL) imajo prost dostop do ODKJG in tudi gradiva v Korejskem oddelku, prosimo le, da se vpišejo v ODKJG (brezplačno).