Back to top

Vljudno vabljeni na posebno predavanje korejske pisateljice SHIN Youngsun na temo "Antična Koreja in umetnost: Kakšno preobrazbo so doživele antične pripovedi in pesmi ritualov klicanja dežja v sodobni umetnosti", ki bo v petek, 9. decembra 2016 ob 10. uri v predavalnici številka 18, in v sredo, 14. decembra 2016 ob 14h v predavalnici 012. Predavanje bo tolmačeno v slovenščino.

9. dec.: V Narodnem muzeju Koreje lahko občudujemo najdbe iz vsake od nekdanjih državic na območju današnje Koreje v obdobju treh kraljestev (1.st.pr.n.št.- 7.st.n.št.). Poleg tega lahko skozi zgodbe in antične pesmi, ki so se ohranile iz tistega časa, spoznamo staro podobo Koreje.

14. dec.: Kratka predstavitev legende o kralju Kim Suru, pripovedke o Jigwiju, pripovedke o Gospodični Suro in antičnih pesmi. Predavateljica in pisateljica Shin Youngsun bo pokazala, kako je vsebina teh zgodb upodobljena v njeni operi Pozabljena zemlja. 

Shin Youngsun je diplomantka Seulske državne univerze, kjer je študirala korejsko literaturo, magisterij in doktorat iz ruske literature pa je zaključila na Seulski državni univerzi.  Zmagala je na šestem tekmovanju Okrang v pisanju dram.  Leta 2012 jo je Odbor za umetnost izbral za program podpore čezmorskih dogodkov.  Leta 2013 jo je Odbor za umetnost izbral za mednarodni program izmenjave.  Prevedla je celotno kolekcijo Lermontovih dram.  Režirala je dramo Nevesta iz kartona. Je predavateljica na Seulski državni univerzi.