Back to top

Od 17. do 20. novembra 2016 bodo v Kinu Bežigrad predvajali korejske filme. Vstop prost!

Veteran (2015) Be-te-rang, 124 min.
17. november 2016 (četrtek), 19:00
Jezik: korejski, podnaslovi: slovenski
Detektiv Do-Chul je povabljen na noč v klubu, kjer spozna Tae-ohja, mililjonarskega dediča poslovne skupine Sinjin. Prepričan je, da je Tae-oh odvisnik od drog in poskuša začeti raziskavo, a ga ustavijo nadrejeni. Med tem Tae-oh sreča g. Baeja - tovornjakarja, ki je Do-chulu pomagal pri primeru kraje avtomobila – in njegovega devetletnega sina. Tae-oh ponižuje in pretepe Baeja, kateri konča v bolnici. Sin Baeja iz bolnice kliče Do-chula za pomoč. Do-chul se počuti odgovornega in sklene ujeti Tae-ohja na vsak način.

Osumljenec (2013)
Yong-ui-ja, 138 min.
18. november 2016 (petek), 19:00
Jezik: korejski, podnaslovi: slovenski
Ji Dong Chul je bil najboljši skrivni agent v Severni Koreji. Na neki misiji so ga izdali in mu brutalno pobili celotno družino. Na begu se nato poln žalovanja in želje po maščevanju preživlja kot osebni voznik predsednika neke pomembne korporacije. Ta je kmalu hladnokrvno umorjen, tik pred smrtjo pa Dong Chulu zapusti očala. Iskan zaradi izdaje ter umora, Dong Chul obupano išče pojasnilo misterioznih očal, za katerimi se skriva nacionalna skrivnost.

Gospodična(2016)
A-ga-ssi, 144 min.
19 Nov 2016 (sobota), 17:00
Jezik: korejski, podnaslovi: slovenski
V tridesetih letih prejšnjega stoletja v Koreji, Seok- hee prične z delom služkinje pri skrivnostni japonski dedinji Hideko, ki je odrasla kot sirota. Hideko se ne zaveda, da jo Seok-hee namerava na skrivaj ogoljufati. Film je posnet po predlogi angleškega romana Fingersmith (Sarah Waters), režiral pa ga je Park Chan-wook, ki je najbolj znan po svojem mednarodno priznanem filmu Old Boy.

Znotraj lepote (2015)
Byu-ti In-sa-i-deu, 127 min.
20. november 2016 (nedelja), 17:00
Jezik: korejski, podnaslovi: slovenski
Woo-jin se vsako jutro zbudi z drugačnim telesom. Včasih je moški, ženska, star, mlad ali celo drugačne narodnosti. Znotraj je enaka oseba, ampak zunanjost se mu spremeni.Vsako jutro se pogleda v ogledalo in se s težavo privadi na svoj izgled. Edina stalnica v njegovem življenju je ljubezen do dekleta z imenom E-soo, ki izve njegovo skrivnost in mu kljub temu ljubezen vrača. Z vsako novo preobrazbo mora Woo-jin ugotoviti, kako naj ostane z E-soo.