Back to top
Drage kolegice in kolegi, 
 
prisrčno vabljeni na seminar z naslovom Poti, pokrajina in dediščina (Routes, Landscape and Heritage), ki bo potekal dne 31.8.2016 v Dvorani Zemljepisnega muzeja, Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU, Gosposka ulica 16Ljubljana od 9.00 do 16.15 ure.
 
Tematika seminarja, ki ga organizirata Znanstvenoraziskovalni center SAZU in Prefekturna univerza Yamaguchi (Japonska), bo obravnavala različne oblike gibanj, kot so hoja, migracije, potovanja, romanja in se kritično spraševala, kako omenjena gibanja generirajo pokrajino ter producirajo dediščino. Vsebina seminarja se med drugim tudi osredinja na produkcijo dediščine, njene pomene in učinke na oblikovanje določene pokrajine ter na nove pristope oz. poglede na religijo v sekularizirajočem svetu. 
 

 
Med glavnimi govorci bo zaslužni profesor Ian Reader, svetovno znani japonolog in religiolog iz Univerze v Manchestru. Več informacij o njegovem predavanju in seminarju je na voljo v priponki. 
 
 
Lep pozdrav, 
Tinka Delakorda Kawashima in Nataša Gregorič Bon 
 
 
P.s. Za kakršnekoli dodatne informacije, prosim kontaktirajte: Tinka Delakorda Kawashima (tinkanet [at] gmail [dot] com) ali Nataša Gregorič Bon (ngregoric [at] zrc-sazu [dot] si ali ngregoric [at] gmail [dot] com).