Back to top

17. junija bo ob 16. uri v predavalnici Rimljanka na Filozofski fakulteti v Ljubljani projekcija dokumentarca  z naslovom »Macajski vodnjaki« (Macao Water Fountains), ki ga je Cheong Kin Man, vizualni antropolog iz Macaa posnel leta 2008. Ob tej priložnosti bo imel tudi predavanje o Macau. Dogodek organizira Oddelek za azijske študije.

 
Ljubljanska premiera njegovega kratkega filma »Nekoristna fikcija« pa bo bo v sredo, 17. junija, ob 21. uri v Slovenski kinoteki.
 
 »Nekoristna fikcija« (A Useless Fiction), njegov kratki eksperimentalni film, bo predstavljen tudi na Festivalu migrantskega filma. Ljubljanska premiera filma bo v sredo, 17. junija, ob 21. uri v Slovenski kinoteki.
 
Sponzorja projekcije sta Macajski urad za kulturne zadeve ter Macajsko gospodarsko in trgovinsko predstavništvo pri Evropski uniji v Bruslju.
 
Po premieri bo organiziran manjši sprejem v podporo slovensko-macajske kulturne izmenjave, na katerem bo prisoten tudi režiser. Vstop je prost in vsakdo je dobrodošel.
 
Film je dolg 31 minut in temelji na režiserjevem vsakdanjem življenju in procesu filmskega ustvarjanja. Zastavlja več antropoloških in eksistencialnih vprašanj o naravi, izvoru, jeziku, neobstoju, identiteti, vizualnih medijih in dominantnih kulturah. Med številnimi večplastnimi zgodbami, predstavljenimi v filmu, je na kratko prikazana tudi zgodba o režiserjevih starših, nekdanjih ilegalnih priseljencih v Macau.
 
Film je bil predstavljen v sekciji kratkih filmov na Mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, na Mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok v Izoli in na filmskem festivalu Cinemistica v Španiji, predstavljen pa bo tudi na Mednarodnem filmskem festivalu Columbia Gorge v ZDA. Na Kanadskem mednarodnem filmskem festivalu 2015 je prejel nagrado Rising Star, na povabilo organizacije Alliance Française de Singapour pa bo predvajan tudi v Singapurju.
 
Uradna predstavitev filma v slovenščini:
 
 
Uradna predstavitev filma v angleščini: