Back to top

V sodelovanju s Cankarjevim domom, z Občino Škofja Loka in Japonsko fundacijo, Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani z veseljem obvešča, da bodo konec februarja potekali brezplačna popoldanska delavnica in večerna koncerta gostujoče skupine WARIKI:

Datum in ura: Petek, 26. februarja 2010 ob 19h

Kraj: Kosovelova dvorana, Cankarjev dom

Karte so na voljo na blagajni Cankarjevega doma. Število je omejeno na dve (2) karti na osebo.

 

Loški oder, Škofja Loka: 

delavnica: 27. februar, 2010 ob 12:00

koncert: 27. februar, 2010 ob 19:00

Za vstopnice se lahko obrnete na Veleposlaništvo Japonske (9:00 – 5:00) ali neposredno na Kulturno Društvo Loški Oder v času njihovih uradnih ur (9:00 – 11:00; ).  Število je omejeno na dve (2) karti na osebo.

 

Koncert v Škofji Loki je organiziran v sklopu »Mednarodnega Cikla Koncertov 2010«, ki gostuje tuje umetnike in spodbuja lokalne talente. Občinstvo bosta pozdravila veleposlanik Japonske v Sloveniji, Nj. Eks. g. Shigeharu Maruyama in župan Škofje Loke, g. Igor Draksler.  Uvodnim govorom bo sledila dobrodošlica perspektivne mlade tolkalne skupine »Otroci ritmov«, ki je v različnih zasedbah že nastopala na odmevnejših prireditvah v Škofji Loki, kot tudi v Slovenski filharmoniji v čast angleški kraljici Elizabeth II. 

 

Skupina Wariki na svojih nastopih združuje lokalno glasbo in plese s cele Japonske. Njihov repertoar vključuje tako poustvarjeno različico tradicionalnih uličnih nastopov, shishimai (levji ples), kagura (ljudska glasba in ples, namenjena šintoističnim bogovom), z budističnimi božanstvi navdahnjeni motivi, praznično glasbo in ples, kot tudi njihova avtorska dela. Skupina pri svojih nastopih uporablja tradicionalna glasbila: bobne taiko, shamisen, flavta yokobue, koto in kokyu.

 

Skupina Wariki je nastopala na različnih kulturnih prireditvah po celem svetu in prejela številne nagrade ter pohvale za svoje delo. V sodelovanju s Cankarjevim domom, Japonsko fundacijo in Veleposlaništvom Japonske, bo skupina izvedla posebni brezplačni koncert v Ljubljani. Vljudno vabljeni na večer japonske glasbe in plesa z izjemnimi izvajalci: Akira Katogi, Shunsuke Kimura, Etsuro Ono in Kuniko Obina.