20 letnica oddelka AŠ

Interna obvestila in URNIKI za študente

08.12.2009

Urniki in obvestila so na oglasnih deskah: Japonologija, Koreanistika, Sinologija. Urniki so tu: zimski semester: Japonologija in Koreanistika; za sinologeUporabljajte te, ker urniki v VISu niso še posodobljeni!

Odprtje razstave Delo ali umetnost

29.08.2017

V okviru projekta JAPOM vas Oddelek za azijske študije vabi k udeležbi na razstavi umetniške skupine iz Osake in okolice, ki ponuja vpogled v produkcijo umetniške scene okoli galerije Shimbun Onna. Odprtje razstave bo v sredo, 6. septembra 2017, ob 19.00 uri v galeriji Vžigalica. Organizatorji vabijo k sodelovanju prostovoljce iz našega oddelka, ki znajo japonsko. Izdelovalo se bo veliko papirnato konstrukcijo.

Več informacij na tej povezavi.

Symposium

21.08.2017

SYMPOSIUM

Bushidō in Transformation: Japanese Warrior Culture
and Martiality

Friday 25th and Saturday 26th August, from 9 a.m. to 6 p.m., at the Slovenian National Museum - Metelkova

Call for Papers: 5th International STCS Conference: From Hegel to Mao and Beyond — The Long March of Sinicizing Marxism

09.08.2017

The 5th International STCS Conference will be held in Ljubljana between April 20-22, 2018.

Začutite utrip Koreje!

05.07.2017

Začutite utrip Koreje!

Veleposlanik Republike Koreje Vas s ponosom vabi na Koncert tradicionalne korejske glasbe, ki zaznamuje 25. obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Republiko Korejo. Če želite začutiti pravi korejski utrip v Sloveniji, nam pošljite informacije o Vašem poštnem naslovu in želeno število vstopnic na elektronsko pošto oddyoong [at] yahoo [dot] com in/ali koreaninlj [at] gmail [dot] com do nedelje, 9. julija 2017.

Vabilo Vam bomo skupaj z vstopnicami poslali po pošti.

Vabilo na otvoritev projekta JAPOM

15.05.2017

Vljudno vabljeni na odprtje projekta JAPOM (ali Japonska med nami) in otvoritev fotografske razstave Gorazda Vilharja V DUHU JAPONSKE TRADICIJE, ki bosta v sredo (17.5.) ob 18:00 uri v Slovenskem etnografskem muzeju.

The 5th Korean International Symposium

04.05.2017
Oddelek za azijske študije vas vabi k udeležbi na petem mednarodnem korejskem simpoziju, ki bo potekal 5. in 6. maja v Modri sobi v 5. nadstropju FF. Več informacij najdete v priponki.

ODPRTJE JAPONSKEGA ODDELKA V EARL in SIMPOZIJ ODDELKA ZA AZIJSKE ŠTUDIJE

06.04.2017

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA) oz. East Asian Resource Library (EARL) je skupna iniciativa Fakultete za družbene vede in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za proučevanje socialnih, kulturnih, gospodarskih in političnih sistemov Vzhodne Azije in je namenjena študentom, pedagogom, raziskovalcem ter tudi širši javnosti.

Vljudno vas vabimo na ODPRTJE JAPONSKEGA ODDELKA V EARL in SIMPOZIJ ODDELKA ZA AZIJSKE ŠTUDIJE OB UPOKOJITVI PROF. ANDREJA BEKEŠA

Gostujoči predavanji Dr. Mathieua Torcka

30.03.2017

V naslednjem tednu bo naš oddelek organiziral dve gostujoči predavanji Dr. Mathieua Torcka iz Univerze v Ghentu:

1) torek, 4. april ob 9.40 - 11.20 v Rimljanki: "Maritime prohibition, Piracy, and Coastal Defenses during the Ming Dynasty"

2) sreda, 5. april ob 14.40 - 16.20 v 15: "Sturdy Junks and Scurvy Soldiers: An East Asian Perspective on a Deficiency Disease and the Chinese James Lind"

Povzetka predavanj pošiljam v priponkah.

Upamo, da se boste predavanj udeležili v čim večjem številu! 

Na Fakulteti za družbene vede smo otvorili Korejski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

09.03.2017

Šestega marca smo na Fakulteti za družbene vede odprli Korejski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (Korea Corner - East Asia Resource Library). Korejski oddelek se nahaja v prvem nadstropju FDV, v Osrednji družboslovni knjižnici in je odprt za javnost, izposoja gradiva pa je možna za vse člane knjižnice. Slavnostni govorec, prof. dr.